Corona virus update 24/03/20

Beste Leden ,

UPDATE 24/03/2020

Zoals jullie ongetwijfeld gisteren gehoord hebben heeft het kabinet een uitgebreid pakket aan nieuwe en aangescherpte maatregelen bekendgemaakt om het coronavirus te bestrijden. Alle maatregelen (zoals sluiting scholen, sportverenigingen, eet- en drinkgelegenheden) gelden vooralsnog tot en met maandag 6 april. Het verbod op evenementen en alle bijeenkomsten geldt tot 1 juni. Eén van de dringende aanvullende overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen tot 1 juni te verbieden. De ondergrens van honderd personen die aanvankelijk van toepassing was, verdwijnt. Tevens geldt er tot 1 juni een samenscholingsverbod, vanaf 3 personen of meer. Voor onze dartssport betekent dit dat onze speellocaties tot en met 6 april zeker dicht blijven en we tot 1 juni geen toernooien, evenementen, (bij)scholingen, meetings etc. mogen organiseren. 

De NDB heeft het volgende gepubliceerd ( https://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-nieuws/item/4052-belangrijke-besluite...

Regionale competities van de lidorganisaties en overige dartsorganisatoren:
Wij begrijpen ook dat onze lidorganisaties een besluit willen en moeten nemen over de regionale competities. Wij willen benadrukken dat zij dit per (lid)organisatie uiteraard zelf kunnen bepalen.

Volgens ons zijn er drie reële scenario’s denkbaar:
A. De competitie beëindigen op de standen zoals ze nu zijn. En op basis daarvan ook de promotie en degradatieregels hanteren.
B. De competitie beëindigen op precies de helft van de competitie zodat iedereen exact één keer tegen elkaar heeft gespeeld. En op basis daarvan ook de promotie en degradatieregels hanteren.
C. De competitie nietig verklaren. Het komende seizoen beginnen met een schone lei. Teams die zich weer inschrijven houden hun divisieplaatsing (als ze aan de regels, die daar eventueel voor gelden, voldoen). Er is geen promotie en degradatie.
Opengevallen plekken, doordat teams zich niet weer inschrijven, zullen moeten worden opgevuld. We adviseren dit te doen door de hoogst geklasseerde teams aan het einde van de 1e competitiehelft eventueel door te schuiven.

Het advies van de NDB aan de lidorganisaties is om voor optie C te kiezen aangezien dit de meest eerlijke manier is. Echter, elke lidorganisatie heeft zijn eigen afwegingen en competities zitten op verschillende manieren in elkaar. Optie A raden we de lidorganisaties af om te kiezen omdat de actuele stand van de competitie een compleet vertekend beeld kan geven. Teams hebben namelijk allemaal tegen andere tegenstanders gespeeld. Maar nogmaals, deze keuze is aan de betreffende lidorganisatie.

Wij houden natuurlijk al het nieuws en andere media berichten in de gaten mocht er een nieuwe update zijn zal dit zsm volgen.

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE 15/03/2020 

Zoals velen via het nieuws hebben kunnen volgen zullen wij alle evenementen en wedstrijden opschorten tot en met 6 april . 

Zodra wij meer nieuws hebben dan horen jullie het via onze bekende kanalen.

 

 

 

 

Naar aanleiding van de recente berichten rondom het Corona-virus hebben het advies van de NDB overgenomen en besloten om alle activiteiten rondom de VDO af te lasten tot nader bericht ! Dit houdt in competitie , Ranking en  championscup .

Aangezien we niet weten wanneer de situatie verbeterd zullen wij nog geen uitspraken  doen over verder verloop van de competitie en of ranking.

Hopende op jullie begrip

Nieuws

Beste Leden ,

De NDB heeft vanmiddag aangekondigd dat er geen start van de competities in januari 2021 komt. 

Dit betekent in het kort dat seizoen 2020 / 2021 officieel vervalt. 

Wij als lid organisatie sluiten ons hierbij aan en zullen daarom geen seizoen 2020 / 2021...

Beste darters,

 

Allereerst willen we jullie bedanken voor jullie geduld en begrip in deze lastige situatie.

Tijdens de laatste ALV hebben we het besluit genomen om de competitie en alle andere evenementen uit te stellen tot tenminste 1 januari 2021. Gezien de huidige...

Beste leden,

Gisteren heeft de VDO op de algemene leden vergadering aangegeven dat de VDO het advies van de NDB overneemt en de competitie en toernooien / rankings uitstelt tot 1 januari 2021 .

Wij blijven in contact met de nederlandse dartbond indien de situatie positief of...

VDO - Venlose Darts Organisatie 

5900 AP Venlo

Neem hier contact met ons op